Σχεδιαστές

Γιάννη ΓκίκαςO Γιάννης Γκίκας γεννήθηκε στην Αθήνα. To εκπαιδευτικό του υπόβαθρο συνδυάζει την επιστήμη των υπολογιστών και του σχεδιασμού. O Γιάννης χρησιμοποιεί την λειτουργικότητα ως απόλυτο σκοπό των σχεδίων του, ενώ ερευνά τις πιθανές συναισθηματικές αντιδράσεις που μπορούν να προκαλέσουν. Βλέπει το σχεδιασμό ως μια διαδικασία ικανοποίησης τόσο των υλικών όσο και των άυλων ανάγκων. Το 2009, το σκαμπό του MONARCHY που παράγεται από τη βελγική εταιρεία FELD, κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design Award.

2165 GHIKAS 1 2195 GHIKAS 2

 

 

 

Σωτήρης ΛάζουΣωτήρης Λάζου / Γεννημένος το 1965, ο Σωτήρης Λάζου σπούδασε εσωτερικό σχεδιασμό στο Τεχνολογικό Eκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και στη συνέχεια Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Μιλάνο στη διάσημη σχολή DOMUS ACADEMY με καθηγητές τους Andrea Branzi, Isao Hosoe, Ezio Manzini και άλλους. Από το 1992 σχεδιάζει έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα για ελληνικές εταιρείες. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις του τομέα και είναι μέλος της διακεκριμένης σχεδιαστικής ομάδας ≪Schemata≫. Το τραπέζι COSMOS απέσπασε το 2008 το βραβείο good design Award, ενώ το 2010 προτάθηκε με το ≪Designpreis Deutschland 2010≫.

2145 LAZOU

Γιάννης ΓεωργαράςΟ Γιάννης Γεωργαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΚΤΟ και συνέχισε τις σπουδές του στο Middlesex University του Λονδίνου. Σχεδιάζει πρωτότυπα αντικείμενα για ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Πήρε μέρος στην διεθνή έκθεση IMM στην Κολωνία από το 2003 - 2009 και στο Ίδρυμα DESTE το 2005. Το 2008, το σκαμπό του Tetra, που κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία ΒΑΡΑΓΚΗΣ, κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design Award. Tέλος, το 2013 ξανα διακρίθηκε με το Red Dot Desing Award για τον σχεδιασμό του πομόλου "2055" της CONVEX.

2015 GEORGARAS 12055s24designers

Χριστίνα ΠερδικάκηΧριστίνα Περδικάκη / Γεννημένη το 1980, η Χριστίνα Περδικάκη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Universitatea de Architectura si Urbanism ≪IonMincu≫ στο Βουκουρέστι, καθώς και Βιομηχανικό Σχεδιασμό στη Scuola Politecnica di Design SPD, στο Μιλάνο. Συνδυάζει τις δημιουργικές ικανότητές της με τη σύγχρονη τεχνολογία και μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε φόρμα καινοτόμου σχεδιασμού, με έμφαση στα έπιπλα και στα προϊόντα οικιακής χρήσης. Στην έκθεση LED (Lighting Exhibition Design), που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο το 2009, κέρδισε το βράβειο “Ride it to Light it”, στην κατηγορία design.

 2405 PERDIKAKI

 

 

 

Πολιτική Cookies

To Convex.gr χρησιμοποιεί "cookies". Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Μάθε περισσότερα